Twoje konto
Usuwanie danych i konta
Możesz poprosić o kopię danych albo rozpocząć usuwanie konta. Poniżej wyjaśniamy skutki każdej czynności.
Kopia danych
Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz otrzymać kopię danych dotyczących Twojego konta.
Wniosek o usunięcie
Zaloguj się, przejdź do ustawień konta i wybierz usunięcie. Aktywne operacje sprzedawcy mogą wymagać wcześniejszego zakończenia.
14 dni na cofnięcie
Po złożeniu wniosku aktywne sesje są wycofywane. Przez 14 dni możesz anulować decyzję za pomocą bezpiecznego linku.
Dane zachowane z obowiązku
Historia zamówień, rozliczeń, zwrotów, audytu i obowiązków prawnych może zostać zachowana lub zanonimizowana mimo usunięcia konta.
Co stanie się z pozostałymi danymi
- Oferty sprzedawcy
- Przestaną być dostępne do sprzedaży po zakończeniu procesu konta.
- Integracje i tokeny
- Połączenia zostaną wyłączone, a zapisane sekrety unieważnione lub usunięte.
- Pliki robocze
- Pliki, których nie trzeba zachować dla aktywnej sprawy lub obowiązku, podlegają usunięciu zgodnie z retencją.
- Newsletter
- Usunięcie konta nie zastępuje rezygnacji z newslettera; możesz wypisać się z linku w każdej wiadomości.
Nie możesz się zalogować?
Skorzystaj z formularza kontaktowego i wybierz „Konto i dane osobowe”. Dla bezpieczeństwa możemy poprosić o potwierdzenie tożsamości przed realizacją wniosku.